♥tHaNks t0 aLL♥

♥ FoLLow Me ♥

.:: Our Solemnization ::.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

♥♥ Errr.. Cinta ♥♥

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 5

mahu berblogging kembali !

huahua.. lame gler x main blog.. hehe..
 al- maklumlah, dah lame xde internet.. hihi...um.. so nk djadikn cerita.. skrg ni dah grad pon.. kejap je kan.. dah dekat setaun dah meninggalkan live study.. jumpa lak alam pekerjaan.. so, skrg i jadik minah kilang jek.. hihi.. xpe, kilang2 pon ok what...tapii, biasala kan  mane ade keje senang dalam dunia ni kan.. nkkan sesuatu mesti kene usaha lebih kan... nak xnak mesti kene rajin, tol x..?
tapi keje dgn engineer sebenarnya lagi rumit.. sbbnya hari2 kene direct dgn diorang.. msti bagi feedback dgn diorang.. waa.... sungguhla tekanan.. xpe sayang..bertahan untuk beberapa buln lagi okey?.. cukup setahun wa blah... kihkih... cari pengalaman je weh...
So..bebalik pada sepanjang menyepikan diri dlm berblogging neh....ha.. ni nk cite la ni...
harini, pendek kata bulan ni lah... genap 4 taun menetap kat bumi ipoh ni... 3 tahun study n 1 thun keje... dlm taun ni jugak dah try 2 keje kt cini,,
 1st jadi assistant manager...(hehe.. bunyi jawatan macam gempak je kan..)
tapi tuhan jelah yg tahu skop keje yg mcm mane... hikhik..

tgah bulan 4 jd dak kilang sampaila skg.. position process technician.. =)


eh..sakit tengkok lak.. kang sambung cite ag keyh. daa ~

Saturday, July 2

sawang3x..hihihi

Assalamualaikum..hai readers,

sorryla dah lama xupdate blog buruk nie..lagipon xtaw ape yg nk diupdatekan..
nway skrg nie tgah melalui satu proses pembaharuan..
perubahan yg baru, but what?? haa..
jeng..jeng..jeng...

awal bulan 6 haritu dah start msuk shift da....
waa...klu time normal dulu masuk pkul 8stgah, tpi bile dah msuk shift 6stgah...
waaa..gile r..pkul 5 da bgun...
yg buruk perangai even ade alarm keju pkul 5 pon, mesti nk bgun bile cik abg yg kol..hihi
jahat kan.. ngee..
tapi xsuke time kene bgun pagi... sbbnye nk kene kuar umah gelap2.. redah highway lak tu.. lori dahla byk besau2..cuak kot..klu keje mlm xpe lgi.. time masuk pon 6stgah jgk..api petangla
errr..mak..nk request kerete boleh?? ape?? xboleh...
ala..bolehla mak..yer?
hihi..

Sunday, May 15

Kilang Oh kiLang..

assalamualaikum...
ah..lama giler xupdate entry..
adeh..maaf ya.. agak kesibukan sedikit..
so..starting at 18april~, bermula la kehidupan sbg pekeje kilang... haha.. kilang jgk..
ingat lagi time pas SPm dulu keje jap dekat kilang CanOn,Prai
giler r. 8jam berdiri.. xsnggup aku.. pas dpat gaji sebulan trus Benti.. haha.. Kejam x?
memang xdpt trimala..berdiri 8jam..adoi..sakit..
lastly, skgni dah bertahan gak la sebulan kt kilang. wee..
harap2 berkekalan la..
wlupon agak cuak. coz dalam training lg skrg ni.. trainer nye pulak..mak ai.. giler GARANG..
hadoi... 1st day wat keje depan mata die. asyk kene marah je...
seriesly...nk ngis je.. (mnje gile an..) haha..peduli ape ak.. nk ajar ajarla tol2..ni series nk mati.. xsyum lngsung. cra ajar pon mcm nk xnk je... waaa....mahu rase nk benti keje weh..
sabo jela....

Friday, April 15

Bakal Menempuh Hari Isnin

kerja..lalala..mari kerja..hehe..
start keje isnin nie, 18april..
bersediakah anda menukar rutin harian anda?? oooh...tidak... hehe
ala...yg sedihnya, time wat medical check up tu, bru dpt taw yg ak dok department mana..
n the result is ...,FOL, mean.. rase mcm xde kwn la kt situ.... waaaa...
n he said, kene pakai baju angkasawan... alahai.......
makin comey x aku nanti?? hihi.. udah, t nmpak mata je..heeee...=)

alahai...ape pon, good luck. semoga masa depan anda makin cerah..hihi..n cepat2 sikit capai impian !!
yess.!! terbaik.. hihi

Friday, April 8

bakal menyusul kalian....=)


..syukur alhamdullilah..
 penantian akhirnya berhasil...
Syukur alhamdullilah jugak sebab Allah permudahkan segala urusan..
Perancangan yg dirancang pada awalnya diperkenankan,
 n insyaallah segalanya tak ada halangan,
sama-sama berdoa semoga tak timbul masalah yang x diingini dalam jangka masa yang terdekat ni..
AMIN


n lagi satu..
bakal berlaku perpisahan...


i sedih sbb......





tpi sepatutnya i happy lah...










so..walau apa pon mOOd yg BAKAL datang..
tabahla menghadapinya..
*_____*

*Kejadian LawaK di Awal Pengenalan Komputer



Jim Cartlon, seorang wartawan Wall Street Journal, baru-baru ini mengumpulkan keluhan dari pengguna komputer Amerika semasa di awal era komputer.

1. Compaq pernah mempertimbangkan untuk mengubah perintah “Press ANY Key” menjadi “Press ENTER Key” kerana banyak penggunanya yang telefon yang menanyakan dimana tombol “ANY” di keyboard.

2. AST Technical Support menerima laporan komplen kerana kesulitan menggunakan mouse. Semasa Techincal Support datang ke rumahnya, mereka menjumpai mouse tersebut tidak boleh digunakan… kerana masih berbungkus rapi di dalam plastiknya. Penggunanya (seorang wanita) takut dengan mouse (tikus) sehingga tidak berani mengeluarkannya dari dalam plastik. Takut diserang mouse komputer?

3. Di tahun 1980-an, ketika disket masih berukuran besar, Compaq pernah menerima keluhan seorang pengguna yang disketnya tidak boleh dibaca oleh drive-disk komputer. Setelah diselidiki, ternyata pengguna itu sebelumnya memasukkan disket ke dalam mesin taip dan menaip label yang tertampal di disket itu.

4. Sebuah keluhan lain dari pengguna AST yang mengatakan disket mereka terkena virus yang sukar dibersihkan. Petugas AST meminta orang itu mengirimkan copy disket yang terkena virus itu untuk diselidiki. Beberapa hari kemudian, petugas AST menerima fotostat disket dari pengguna tersebut.

5. Seorang pengguna DELL mengeluh dia tidak dapat mengirimkan fax via komputer.
Setelah diarahkan selama 40 minit melalui telefon, petugas DELL mendapati pengguna itu mencuba fax via komputer dengan cara memegang kertas yang akan di fax di depan monitor, sambil menekan tombol “SEND” di layar.

6. Seorang konsumen DELL lain mengeluh karena keyboard yang digunakannya sudah tidak berfungsi sejak dibersihkan. Ketika ditanya cara ida membersihkan keyboard, dia menjelaskan, “Saya mencuci dan menggosok semua bahagian keyboard dengan sabun, dan membilasnya dengan air, lalu menjemurnya.”

7. Seorang pengguna DELL marah-marah kerana tidak boleh menyalakan komputer yang baru dibelinya. “Semua sudah terpasang dengan baik.Tapi setiap kali saya tekan pedal kaki , tidak terjadi apa-apa.” Setelah diselidiki ternyata “pedal kaki” yang dimaksud orang itu adalah : mouse.

8. Seorang lagi pengguna DELL marah kerana komputer barunya tidak nyala.
Dia menjelaskan semua sudah terpasang dengan benar, dan ketika dia menunggu selama 20 minit, tidak terjadi apa-apa pada komputernya. Ketika teknisi DELL menanyakan apakah “power switch” sudah dinyalakan, dia balik bertanya, “Power switch apa?”

9. Berikut adalah tanya-jawab antara petugas Novell NetWire dengan seorang pembeli :
Penelefon : Hello, boleh bercakap dengan Tech Support?
Novell : Ya, boleh saya dibantu?
Penelefon : Tempat letak cawan di PC saya patah. Apa mungkin saya bisa menggantinya?
Novell : Tempat letak cawan? Apakah itu hadiah saat Anda membeli komputer?
Penelefon : Tidak. Tempat letak cawan ini sudah ada di komputer saya. Dan ketika saya meletakkan gelas saya di atasnya, tempat itu patah. Yang saya ketahui, di bahagian depan tempat itu ada tulisan “CD-ROM, 16X”.
(Saat itu juga, petugas Novell langsung mematikan telefon dan tertawa terbahak-bahak…)
*cuba anda bayangkan meletakkan mug di tempat cd dimasukkan*
hahaha~

Monday, March 14

* Datang CC Ber'Dating' *

gOOdnite~
Ops. entry malam2..haha.. Bosan nye... Hmm..
ape la nk buat nie. name je tgah keje.. tapi bosan. ha. xde kawan. sunyi je. 
yg ade budak2 kamsis nie... 
masing2 sibuk menyiapkan tugsan dari pensyarah masing2..hee
tapi ade jgk yg ber fb n sebagai nya..
 ha...  yg paling xboleh blah, ade jugak yg ambik kesempatan berdating kat cc nie..
 haahaa.. time tgah taip entry ni pon ade sepasang.. ngee...
xpe2 ak pon penah jd student jgk..haha..

-gambar hiasan semata2-

aiseh.. rindu la pulak.

nk balik kg je, jumpe mak n abah, 
.MAK.
.ABAH.

ok, finished,
Rindu melanda

Sunday, March 13

AWAS!! larangan selepas makan,





Jangan merokok 
 eksperimen yang dijalankan oleh pakar membuktikan bahawa menghisap rokok sesudah makan adalah bersamaan dengan menghisap 10 batang rokok (peluang untuk mendapat kanser adalah tinggi)


Jangan terus memakan buah-buahan 

Memakan buah-buahan sebaik sahaja selepas makan akan menyebabkan perut kembung kerana dimasuki angin. Oleh itu, makanlah buah-buahan 1- 2 jam selepas sesuatu hidangan atau 1 jam sebelumnya.


Jangan minum teh 
Kerana daun teh mengandungi kandungan asid yang tinggi. Bahan ini boleh menyebabkan kandungan protein di dalam makanan yang dimakan akan menjadi keras, justeru ianya lebih sukar untuk dihadam



Jangan longgarkan tali pinggang and
a 

Melonggarkan tali pinggang sesudah makan dengan mudahnya akan menyebabkan usus berpusing dan amp tersekat



Jangan mandi 

Mandi akan menyebabkan peningkatan aliran darah ke tangan, kaki dan badan, justeru jumlah darah disekeliling perut akan menurun. Ini akan melemahkan sistem penghadaman di dalam perut kita.




Jangan berjalan-jalan 
Biasanya orang akan mengatakan bahawa berjalanlah seratus langkah sesudah makan dan anda akan hidup sehingga berusia 99 tahun. Hakikatnya, ini adalah tidak benar. Berjalan akan menyebabkan sistem penghadaman tidak berupaya untuk menyerap nutrien daripada makanan yang dimakan.

Jangan terus tidur 

Makanan yang dimakan tidak akan dapat dihadam dengan sempurna. Ini akan membawa kepada keadaan gastrik dan jangkitan di dalam usus kita. 


suke pic yg last ni, credit all pic from en google. tqvm~

Saturday, March 12

MinggU taNpA aNak...

selamat petang..
hihi....amacam dgn tajuk entry??
haha..agak sengal kan..ngee, tapi xde lah. biase je kan3x..ngee.
so, nk crita cikit mggu ni i sorang2 je kt bilik..huuu.. semalam hantar ank balik kampung..
hee, hantar pegi stesen bas medan kidd jelah..kiki
MEDAN KIDD

cadangnya nk naik bas ni.. KUMPULAN BAS PERAK
tapi kan memandangkan cuti sekolah, jadi tiket yg tinggal
pukul 4stgah dgn 5suku
keputusan nye= cancel

Pastu tgok tiket dekat IPOH-TAIPING ekpress
ade, tapi pukul 3, tggula dalam sejam
bas ni la..
pastu die naik bas ni balik ke taiping
terpaksa redha n tabah menghadapinye ye syg.. hikhik
 sampai kamunting abg i datang ambek die..hehe, ops knape abg ye??
kenapa bukan my hubby? anak la katekan..
(bila masa pulak la ak kawen..)
haha..of coz la abg i yang ambek sbb ank die..haha...
i ni mak sedara je...
hikhik
kuang..kuang..kuang..
ni la *anak* i tuh,ha..comel lotey gitu..ngee

 credit from FB beliau,

* i will missing u *
wink ! wink !

p/s : Ops, lupe lak ade penghuni baru Bilik- hehe, maklumlah semua nye balik mggu ni, tggai ak sorang je.. hehe, esok k.ty balik..ngee, so xde la keseOranGan

♥♥♥♥♥♥ waiting k.ty ♥♥♥♥♥♥ ,

* New Template *

Assalamualaikum, n morning..
sebenarnya dah pagi ni. pukul 120am, tapi still xboleh nk lelap lah.. penyakit2.. ha.. 
penyakit ni pulak datang time bwk balik modem ke rumah..ngeh3x..
so, tibe2 datang mood nk update blog, 
sekadar melakukan sedikit perubahan.. ceewah..hahaha..sebenarnya setahun lebih jgk la xtuka template blog, sbb mlas nk cari, n edit template.. ngee. 
ni pon sbb time kt cc tadi mmg xde keje,so update la blog.
juz tuka itu ini je, tapi sebelum tu ak main game dulu puas2..haha.. game katak.. ee.. Zuma~

haa..so amacam dgn template baru ni??
ok?
ke x ok?
alamak...!
hee..x ok pon xpelah, jnji i suke.. hihi

Thursday, February 24

mood datang tak diundang

assalamualaikum..
hai, salam tengahari readers.. 
huu..agak sebulan jgk x update blog..
tahla dalam sebulan tu mood nk blogging hilang.. 
-----------------
tercicir.. xtaw nk cari kt mane.. hmm..sedihkan.. 
tambah pulak xde mase nk update entry, xtaw nk story ape.. waa...
tapi 
..harini..

tiba2 mood tu datang...yg bestnye..dtg sendiri lak tu.. x diundang katakan..

haha..tapi kan time ak taip entry ni..sebenarnye ngah xde mood.. sebabnye...
- my BESTfreind nak BERANGKAT balik ke PENANg mlm ni...- 

finished,
 huu..ni dia..teman sebantal, sekelas, sebilik, sesatu rumah, sesatu tempat keje..
n now.. she far away.....
nun....
...............
T__T

Sunday, January 30

domino's pizza~


yum2...wah2..dpt makan..suke yer cik sue?? hihi..
hahhaa...
first time makan domino...
first time jgk mr.muiz mkn domino nie..
same first time..wah2..suke2..sme2 merase..
yum2...sdap2..heee...
ha..sebut pasal mr.muiz nie..
haa...taw x nape ak pggil mr.muiz..
sbbnye time order tu, kt resit tu tulis name die mcm tu..haha..
pe lagi...ak keje mengusik *mr.muiz* ni la..ekeke~
thanks to kanda sbb blanje mkn pizza..hehe..yum2..
dak kecik tu pon ckp thanks lupe lak nk gtaw..ngee

ha..dekat tepi kotak pizza ni pon ade name *mr.muiz*..
hehe..

-haha..nmpak ak ni mcm jakun je kan..kah3x..pedulikan la org nk ckp ape pon..
ade aku kisah ke? sebenarnye nk upload pic..
tapi t la..sok2.. gmbar dlm hp lagi..belum transfer ke laptop..
so.t i upload pic..tpi bukan kt blog nie..
kt blog cinta~
daa...

p/s : semoga hubungan nie kekal buat selama2nya..selamat ulangbulan yg ke6 cinta..
amin..
doaku moga kau dan aku bersatu..insyaallah~

Tuesday, January 25

no title..-(

...toink..toink...
_finish updated_

Wednesday, January 19

sumpah..so tireD T___T

mak... ase nak balik umah mak je...rindu sgt..
penatla keje..dok umah kan best, bgun, mkn, tido.. wat keje sikit2..kdg2 2-3 hari xkeluar rumah..
dok cini, dalam sehari 2-3 kali keluar masuk rumah...
waaaa......penat sangat...sob3x,,,
nak nangis je rase...(haha..manje giler)
kenapa la rase penat sgt..0.o.. tahu2..hehe..rahsia.. urm..sabar ye wahai cik sue,
ada hikmah di sebalik semua nie..
k lah masa untuk hamba beradu...mata ni tersangatlah mengantuk...
badan nie tersangatlah letih....
goodnite~

Tuesday, January 18

tajuk entry : tahla..haha~

assalamualaikum~
ha..sebenarnya ni bru je lpas hanta irah pegi sekolah...
giler sejuk bawak moto pg2...huuu...beku rase...
hmm..semalam punye duty untuk ambik n hanta anak2 M.. dicancelkan pada saat2 akhir...ngee.. suke2.. hihi, tapi... mmg kene buat keje luar smlm, bukan nye lekat sgt pon kt cc semalam.. kejap kene pegi jalan kampar, amek toner printer faks, pastu kene pegi yayasan lak untuk replace toner tu..aiyak.. aku main bedal je... haha...naseb baik jadi.. wlupon en guide gune phone je, mule2 mmg aku pening..
passtu pegi pekan pulak beli fail, then dah balik cc, en kol, die ckp lupe nak bg taw soh hanta file tu kat pejabat MB sebelum pkul 4 stgah,.. aiyak..en ni pon... terpaksa la redah pekan ipoh balik..then tepat 4setengah pegi ambek irah balik sekolah...hmm...nila keje2 aku sepanjang keje nnie...mlm kena closing akaun,.. pagi-pagi sebelum masuk keje kene pegi bank dulu..bankin duit sales smlm...
-tanggungjawap yg agak berat nk kene pikul nie...
-semoga dipermudahkan segala urusan..amin~
Tapi...smlm M.. ade msg, die ckp amek ank die ptg nie.hanta pegi sekolah....
urm..xbalik lagi la tu..xpe2..nk wat macam mane... i ni K.U.L.I je.. sOb3x.....
tapi disebabkan i ni K.U.L.I .... janganla B.U.L.I... i.............
xpe2,think positive sue..chaiyok2... buangkan pikiran2 negatif tu..
ingat kebaikan-kebaikan die..ha...

Monday, January 17

tugas-tugas hari ini...

- pagi-pagi hanta irah pegi sekolah..
- pastu nk kene g bank
- pukul 11 masuk keje
- pastu 1.30 amek anak M... balik sekolah, then anta p umah pengasuh..
- pegi keje balik
- pastu pkul 3 amek anak M... jugak, hanta p sekolah petang lak..
- pegi keje balik
- pukul 4.30 amek irah kat sekolah
- pukul 5 amek anak M... kat sekolah petang, pastu hantar pegi umah pengasuh balik.
- then pegi keje macam biase......
- pukul 6setengah balik rehat...
- pukul 8 setengah masuk keje balik
- pukul 12 bru habis keje.... tido time.....


wah...sungguh gembira lihat jadual ak hari ini.....(jgn percaya la...sedih ni..hukhuk~)
harini je, ok? M... emergency kene balik kuantan, ank saudara die excident, meninggal dunia..
innalilahiwainnalillahirojiun..
jadi ak kene pikul tggungjawap yg agak berat harini... 
ya allah..kau permudahkanlah segala urusanku.. amin..

Saturday, January 8

blog bersawang..Aisyeh~

assalamualaikum...
halo3x..ngee..agak lama x berblogging...agak sibuk buat masa sekarang nie..
2la..ory..tgok blog kwn2 dah mcm2 dah yg jadi..dah cantik n up to date,blog ak??
aiyak...still da same..haha..
cadang nye nk tukar template la..tpi jap g ye.. sekarang ni mood nk berblogging datang lak..
 so xmaw lepaskan peluang..ekeke~
sekarang ni ngah wat part time dgn bos praktikal dulu..
macam biasala..meneruskan rutin-rutin seharian macam zaman2 praktikal dulu... aiseh..zaman?? mcm lama beno je...haha..padahal bru setaun..ngee..xpe2...
tpi agak penatla..agakla...name pon keje kan..keje pe xpenat syg oi??...haha..
terimalah kenyataan..teruskan kehidupan seharian anda~
(ceceh...konon2..kata semanagt la toh...waaaaa~)